Peter Peper (7+)

Muziektheater, poppenspel, en live-animatiefilm versmelten tot een spannende, grappige en ontroerende vertelling over onze koloniale geschiedenis. Er wordt gekookt en je mag proeven!

Favoriet
Peter Peper (7+)

Omschrijving

Milan en Yalan willen graag ‘rijsttafel’ maken, maar weten niet hoe… Wat nu? Plotseling verschijnt Peter Peper, een piraat uit lang vervlogen tijden. Hij neemt hen mee op reis door de tijd. Ze varen over woeste oceanen, raken de weg kwijt en spoelen aan op het eiland Banda. Ze klauteren over rotsen van gember en sluipen door een jungle van groenten. Dan ontmoeten ze Saraya, die tot slaaf is gemaakt en moet werken voor de VOC. Samen gaan ze op smokkeltocht naar de plantage van de kaaskoppen.

Zullen zij in staat zijn om de benodigde specerijen te veroveren voor hun recept? En zal het Saraya lukken zich te bevrijden?

 

Wat leer je

Peter Peper sluit aan op zowel creatieve als geschiedenisleerdoelen. Met behulp van podcast ‘Expeditie Klaslokaal’ spelen de kinderen, na het zien van de voorstelling, zelf een spannend reisverhaal in de klas. Hierin wordt de wereld van Peter Peper voor de kinderen tot leven gewekt met fantasievolle spel- en denkopdrachten. Ook horen ze over de historische achtergrond en krijgen de leerkrachten ondersteuning voor een nagesprek over onderwerpen als kolonisatie, monopolie, slavernij en vrijheidsstrijd.

Gegevens

1 schoolvoorstelling € 725.- (100 leerlingen), 2 schoolvoorstellingen € 1150.- (100 leerlingen), 3 voorstellingen in overleg
Hele jaar t/m 2023
Mens en maatschappij Andere tijden
Op school
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Muziek Theater
Aanvragen
IJsbeerINC.

Beeldend jeugdtheater dat gaat over de wereld om ons heen. Wij maken multidisciplinaire voorstellingen die al je zintuigen prikkelen.

Meer informatie

Media