Kortefilmfestival Go Short – filmvertoning en animatieworkshop

Kortefilmplatform Go Short verwondert kinderen door film en laat ze kennismaken met beeldtaal en filmmakers in een divers kortefilmprogramma en een workshop flipboekjes maken. 

Favoriet
Kortefilmfestival Go Short – filmvertoning en animatieworkshop

Omschrijving

Kortefilmplatform Go Short verwondert kinderen door film en laat ze kennismaken met beeldtaal en filmmakers. Kom op 8 en 9 september 2022 met je klas naar Go Short Arnhem in Focus, voor een divers programma van korte films die aansluiten bij de kijk- en belevingswereld van basisschoolleerlingen (6 – 12 jaar). Om goed in te spelen op de doelgroep, heeft Go Short de filmprogramma’s verdeeld in middenbouw (groep 3 t/m 5) die films zien over Helden, en de bovenbouw (groep 6 t/m 8) met als thema Geef nooit op.
In de filmzaal is een professional van één van de vertoonde films aanwezig om alle vragen van de leerlingen te beantwoorden. De workshop flipboekjes maken kan aansluitend of los nog gevolgd worden met de klas.

Aanmelden voor de schoolvoorstellingen tijdens Go Short Arnhem kan tot 8 juli 2022 via deze link: https://forms.office.com/r/GrejLQ4mzD
Kijk voor meer info op https://www.goshort.nl/go-short-met-de-klas/ of neem contact op met educatie@goshort.nl.

Wat leer je

In de huidige maatschappij zijn beelden belangrijker en impactvoller dan ooit. Go Short maakt leerlingen wegwijs in deze digitale wereld en biedt ze door filmvertoningen en workshops, lessen in begrijpend kijken aan. Kinderen maken kennis met korte film, raken geïnspireerd en gefascineerd en ontmoeten een filmprofessional aan wie ze al hun vragen kunnen stellen. Ook gaan ze aan de slag met zelf content maken in de workshop.

Gegevens

€ 5 voor vertoning, € 5 voor workshop
8 en 9 september 2022; jaarrond beschikbaar
Mens en maatschappij Kunst en kunstenaars
Filmtheater FOCUS, Arnhem
Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8 Speciaal onderwijs
Film
Aanvragen
Go Short
Meer informatie

Media