Geweldige Gevels

Een actieve workshop waarbij leerlingen kennismaken met “gevels” en het beroep architect, Vervolgens ontwerpen en verbeelden ze hun eigen “droomgevel”.

Favoriet
Geweldige Gevels

Omschrijving

De workshop begint met een introductie Architectuur (Wat doet een architect?). Door kijken en luisteren naar een PowerPoint, met veel voorbeelden van bijzondere gebouwen en gevels, leren leerlingen steeds meer over het beroep van architect en verschillende gevel- en architectuurstijlen. Door op interactieve wijze de afbeeldingen door te nemen, wordt de architect in ieder geprikkeld. Tenslotte wordt de praktische opdracht uitgelegd.
In het creatieve deel gaan de leerlingen (individueel) aan de slag. Ze mogen zelf kiezen uit een aantal voorbeelden die ze daarna uitwerken tot hun eigen “droomgevel”. Vervolgens kan er (in overleg met de docent/afhankelijk van het werk- en denkniveau van de doelgroep) gekozen worden het gebouw of de gevel zo goed mogelijk te “verbeelden” in een 3D-model. De eigen creativiteit en fantasie spelen in deze workshop een grote rol. Aan het einde van de les wordt de “creativiteit & architectuur” van de gevels kort geëvalueerd en nabesproken.

Wat leer je

In deze workshop maken de leerlingen op toegankelijke wijze kennis met verschillende (type) gevels, maken ze kennis met begrippen architect, (gevel)architectuur en leren ze bepaalde ideeën om te zetten in een ruimtelijk model (vormstudie).

Gegevens

offerte op aanvraag via info@michielvanzoest.nl
1-12-2021-20-12-2022
Architectuur en gebouwen Cultureel erfgoed
Op school
Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Speciaal onderwijs
Beeldende kunst Multidisciplinair
Aanvragen
Michiel van Zoest Architectuur

Ervaren, creatieve, vakbekwame begeleider/gastdocent, die interactief lesgeeft, continu blijft prikkelen & stimuleren en enthousiast het beroep van architect uitdraagt.

Meer informatie

Media