DE ROMMELGEEST

In deze educatieve voorstelling laten Tommie en Sofie zien hoe afval gescheiden moet worden en waarom dit zo belangrijk is!

Favoriet
DE ROMMELGEEST

Omschrijving

Wanneer Tommie wat leuks wil gaan doen, wordt hij tegen gehouden door Sofie. Zij vindt dat er eerst opgeruimd moet worden voordat er iets leuks gedaan kan worden. Natuurlijk heeft Tommie geen zin om op te
ruimen, maar hij ontkomt er niet aan. Tijdens het opruimen komt Tommie een gouden theepot tegen en hij bedenkt een plan. Samen met alle kinderen kan hij spelletjes doen en rommel maken, zolang zij maar de schuld geven aan de verzonnen Rommelgeest. Als Sofie terug komt ligt er overal speelgoed en afval. Tommie overtuigt Sofie ervan dat de Rommelgeest dit heeft gedaan. Sofie heeft direct door dat Tommie jokt en besluit om hier gebruik van te maken. Samen bedenken zij een plan om de Rommelgeest te vangen en zo wordt alle rommel door Tommie zelf opgeruimd. 

Tijdens het opruimen legt Sofie meteen uit waarom je moet opruimen en afval in de oranje, blauwe, grijze of groene afvalbak hoort weg te gooien. Als Tommie en de kinderen het begrijpen, worden zij zelfs getest doormiddel van de ‘Afval quiz’. Voortaan is afval scheiden een makkie!

 

Wat leer je

– Waarom is afval scheiden zo belangrijk.
– Wat kun jij doen voor het milieu.
– Hoe moet je afval scheiden.
– Wat gebeurt er als je liegt.

Gegevens

€ 650,00
Vanaf augustus 2022
Mensen en dieren Natuur en seizoenen
School en Theater
Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Speciaal onderwijs
Theater
Aanvragen
Factory Twentyone
Meer informatie

Media