De Dingen Die We Niet Zien

Een filosofische show over alles wat je niet kunt zien.

Favoriet
De Dingen Die We Niet Zien

Omschrijving

Wat zie je niet? Maar is er wel?
Marsmannetjes, je hart, dromen, de wind, onderzeeërs, goden, stilte, liefde, eenhoorns. Allemaal dingen die je niet ziet, maar waarvan je wel weet, hoopt, gelooft, denkt of verwacht dat ze bestaan.
In deze show probeert Tim, samen met zijn assistent Marnix, van die dingen te laten zien die je normaal niet ziet. Voor je ogen zal dit alles gebeuren. Gaat het Tim en Marnix lukken om daadwerkelijk alles te laten zien? Of gaan ze strijdend ten onder?

Theatermaker Tim Schouten ging ter inspiratie voor deze voorstelling met kinderen in gesprek over wat we allemaal niet kunnen zien. In de voorstelling ontdek je op een luchtige manier waar we in geloven en hoe iedereen zich dingen anders voorstelt.

Disclaimer: In ‘De dingen die we niet zien’ zie je mogelijk dingen die je normaal gesproken niet kunt zien.

 

Wat leer je

In deze voorstelling ervaren kinderen op een toegankelijke manier waar de grenzen van ons kunnen liggen. Dat je soms moet accepteren dat er bepaalde dingen zijn die je niet kunt zien of weten. En dat het helemaal niet raar is om anders over iets te denken dan je beste vriend of buurvrouw, maar juist leuk en mooi!

De voorstelling raakt aan thema’s als levensbeschouwing, filosofie en identiteit.

Gegevens

7,50 per leerling
2 november 2022
Mens en maatschappij Feesten en vieringen
Theater aan de Rijn
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Muziek Theater
Aanvragen

Media