Concert voor Rafiq

Beleef samen met Phion het ontroerende en spannende verhaal over de elfjarige Rafiq, die alleen als vluchteling in Nederland komt.

Favoriet
Concert voor Rafiq

Omschrijving

Het verhaal gaat over Saidah. Zij is tien jaar en woont met haar ouders in een land hier heel ver vandaan. Dan raast opeens de oorlog als een storm over het land en Saidah moet vluchten, alleen, zonder haar ouders. Ze krijgt jongenskleding aan en haar lange haren worden geknipt. Vanaf nu heet ze Rafiq, want als jongen is ze veiliger onderweg. Ze komt aan in een land waar de mensen pindakaas eten en waar het vaak waait. Zal zij haar ouders terugvinden? En zal haar vriendje Hajari ontdekken dat ze eigenlijk een meisje is.

Een ontroerend en spannend verhaal over vluchten en vriendschap, waarbij de hele zaal meezingt en meedoet met bodypercussie.

Wat leer je

De leerlingen leren zingen en muziek maken met het hele lichaam, succeservaring, samenwerken, sociale vaardigheden, zelfexpressie en gebaren. 

Gegevens

€ 5,50 per leerling
2 juni 2023
Mens en maatschappij Vriendschap en gevoelens
Musis Arnhem
Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Muziek Theater
Aanvragen
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, ontstaan uit Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten, wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek.

Meer informatie

Media